cIntA zAffiEka

sekuat mana kita setia , sehebat mana kita merancang , selama mana kita menunggu , sekeras mana kita bersabar , sejujur mana kita meneruma dirinya , jika takdir ALLAH menentukan yang kita bukan dengan dirnya , kita tidak akan dapat bersama dengannya , jika memang telah ditakdirkan dia jodoh kita , kita tetap akan bersama dengannya . itu kerana tulang rusuk dan pemiliknya tidak akan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat mengikut ilmuNya , InsyaAllah . tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah tertulis dan dirancang oleh yang maha Esa . . .












Jumaat, 10 Ogos 2012

hurmmmm

"Jangan pernah jemu BERDOA kerana Allah sentiasa mendengar.."

  Doa tidak mampu mengembalikan orang-orang yang kita cinta , tetapi mampu memberi kebahagiaan kepada mereka . Doa tidak mampu mengulang waktu , tetapi mampu membuat kesempatan datang kembali.. Doa tidak selalu memperbaiki hati yang hancur , tetapi doa mampu mengubahnya menjadi sumber kekuatan dan penenang hati . . .

  kenape ? ? ? lepas aku dah bersedia untuk tinggalkan diew , angah (Fikri Hakim) pujuk aku supaya lupakan nait aku untuk tinggalkan diew ? ? ? kenapa angah bagitau aku semua masalah Kuchik & Kila ? ape yang angah dapat kalau aku tak jadi putus dengan Kuchik ? semua jadi tanda tanye . .

  hati aku dah betul-betul rasa sakit . . ikut kan plan aku nikah dengan diew masa aku pergi kedah hari tu , tapi tak jadi sebab aku dah belanja hampir separuh diut untuk kami nikah . memang aku sengaje buat macam tu . . . aku cuma nak tau hal yang sebenar supaya aku tak jadi orang ke 3 dalam sesuatu perhubungan . sebelum nie Kuchik kata diew memang terpaksa teruskan hubungan diew dengan Kila atas kehendak keluarga . tapi aku tak yakin dengan kata-kata diew . jadi aku amik keputusan , cari sendiri bukti ape yang diew cakap tu dusta semate-mate . . .

  aku terpakse amik memory card diew , aku nak tau gambar siape yang tersimpan . . . ternyate , tak ada satu pun gambar aku dalam simpanan diew . 200 lebih gambar kila dalam memory card tu , aku kemas rumah diew , dengan izin Allah , semua gambar Kila aku jumpa , Kad yang Kila bagi kat diew , hermmmm . macam-macam lagi aku jumpa . semua tentang Kila . macam tu kata tak sayang ? aku sakit kan hati aku sendiri untuk cari semua tu . . . aku dah ready nak tinggalkan diew . tapi kenape ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  Angah kata Kuchik sayang aku . selalu bandingkan aku dengan Kila . aku tak mampu nak percaye . ya ALLAH . aku hanya mampu berDoa . . .

Jumaat, 10 Februari 2012

Saya Rindu Awak Ungku Chik Zafirulazman

selagi ombak tidak berhenti menghempas pantai .
selagi tu la cinta dn kasih sayang sy teguh untuk awk .
sakit . sedih . kecewa . derita . . . hanya tuhan saje yg tau .
awk . . .

awk ingt pertame kali kte jumpe . awk bwk sy jln2 . kite pergi stulang . tgk matahari terbenam . indah sgt . bercerita tentang diri masing2 . mase tu awk ade bg sy hadiah . . . hadiah yg x kn sy lupe kn smpai bler2 . hadiah tu ialah senyuman awk . . . sy rindu mase bahagie . tp kite lalai . . . leka dgn takdir kite sndri . . . takdir yg dh pn kite nmpk . tp kite cube ntuk melawan . sy x tau ape yg awk fikir . ape yg pasti . . . sy setia mencintai awk . biar la ape yg org nk kate or awk nk buruk kn sy . perasaan yg sy rasa adalah anugerah allah . . . ape yg kite ingin kn . hnye akn dtg dlm bayangan . . . same ade i
anya indah atau pn menyakit kn . . . hati manusia sukar untuk di duga bler diew mula mencintai org lain . . . tapi . . . boley dilihat dari perlakuan . . .

malam . . .
hnye angin mlm yg mampu membawa rindu sy pd awk . . . buat sy tenang bler rindu kn awk . . . sy terlalu rindu kn "PAPA" sy . . . ape pon yg diew buat skrg . sy akn mendo'a kn yg terbaik ntuk diew . . .

hujan . . . hnye hujan yg mampu membawa air mate sy bler sy menangis sbb awk . . . sy harap 1 hari nnti kite akan bersame smula . . .