cIntA zAffiEka

sekuat mana kita setia , sehebat mana kita merancang , selama mana kita menunggu , sekeras mana kita bersabar , sejujur mana kita meneruma dirinya , jika takdir ALLAH menentukan yang kita bukan dengan dirnya , kita tidak akan dapat bersama dengannya , jika memang telah ditakdirkan dia jodoh kita , kita tetap akan bersama dengannya . itu kerana tulang rusuk dan pemiliknya tidak akan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat mengikut ilmuNya , InsyaAllah . tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah tertulis dan dirancang oleh yang maha Esa . . .












Jumaat, 10 Ogos 2012

hurmmmm

"Jangan pernah jemu BERDOA kerana Allah sentiasa mendengar.."

  Doa tidak mampu mengembalikan orang-orang yang kita cinta , tetapi mampu memberi kebahagiaan kepada mereka . Doa tidak mampu mengulang waktu , tetapi mampu membuat kesempatan datang kembali.. Doa tidak selalu memperbaiki hati yang hancur , tetapi doa mampu mengubahnya menjadi sumber kekuatan dan penenang hati . . .

  kenape ? ? ? lepas aku dah bersedia untuk tinggalkan diew , angah (Fikri Hakim) pujuk aku supaya lupakan nait aku untuk tinggalkan diew ? ? ? kenapa angah bagitau aku semua masalah Kuchik & Kila ? ape yang angah dapat kalau aku tak jadi putus dengan Kuchik ? semua jadi tanda tanye . .

  hati aku dah betul-betul rasa sakit . . ikut kan plan aku nikah dengan diew masa aku pergi kedah hari tu , tapi tak jadi sebab aku dah belanja hampir separuh diut untuk kami nikah . memang aku sengaje buat macam tu . . . aku cuma nak tau hal yang sebenar supaya aku tak jadi orang ke 3 dalam sesuatu perhubungan . sebelum nie Kuchik kata diew memang terpaksa teruskan hubungan diew dengan Kila atas kehendak keluarga . tapi aku tak yakin dengan kata-kata diew . jadi aku amik keputusan , cari sendiri bukti ape yang diew cakap tu dusta semate-mate . . .

  aku terpakse amik memory card diew , aku nak tau gambar siape yang tersimpan . . . ternyate , tak ada satu pun gambar aku dalam simpanan diew . 200 lebih gambar kila dalam memory card tu , aku kemas rumah diew , dengan izin Allah , semua gambar Kila aku jumpa , Kad yang Kila bagi kat diew , hermmmm . macam-macam lagi aku jumpa . semua tentang Kila . macam tu kata tak sayang ? aku sakit kan hati aku sendiri untuk cari semua tu . . . aku dah ready nak tinggalkan diew . tapi kenape ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  Angah kata Kuchik sayang aku . selalu bandingkan aku dengan Kila . aku tak mampu nak percaye . ya ALLAH . aku hanya mampu berDoa . . .