cIntA zAffiEka

sekuat mana kita setia , sehebat mana kita merancang , selama mana kita menunggu , sekeras mana kita bersabar , sejujur mana kita meneruma dirinya , jika takdir ALLAH menentukan yang kita bukan dengan dirnya , kita tidak akan dapat bersama dengannya , jika memang telah ditakdirkan dia jodoh kita , kita tetap akan bersama dengannya . itu kerana tulang rusuk dan pemiliknya tidak akan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat mengikut ilmuNya , InsyaAllah . tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah tertulis dan dirancang oleh yang maha Esa . . .












Rabu, 23 Januari 2013

Malam MAULIDUR RASULL



(Afiqa Ezzati)
hal Nur Rabiatul Aqilah x settle lagi timbul Nor Fadzilah . Nor Fadzilah still jadi tande tanye timbul pulak Afiqa Ezzati . ape seyh ? ? ? aku xde niat pun nak cari silap diew , aku tengok FB kirin , then aku klik FB diew AZZAF FRANCO . . . aku tengok satu2 pic diew . then ade 1 pic kasut kecik , di like oleh Afiaq Ezzati . aku saje jew nak tengok sape pompan tu , giler bapak terkejot ! cover fhoto diew ngan laki aku ? ! ? hati aku time tu macam nak pecah kowt . . . FUCKER ! ! !  aku call kuchik n tanye pasal pic tu , diew kate pic tu pic lame . . . haha ! kelakar . aku xtau la diew cakap tu betol atau saje nak reda kan marah aku . . . tapi memang SIAL la kan . aku tengah PREGNANT anak diew kowt . aku nie ISTERI diew kew POMPUAN SIMPANAN diew ? haih . . . entah lah . banyak sangat cerita pasal pompan , ramai sangat yang sampaikan kat aku yang diew memang banyak BETINA . . . aku tau diew caner sebelum kitorang NIKAH . . . tapi aku tak tau pulak time aku tengah bawak anak diew pun diew still tak boleh nak fikir . . . haih . . . aku tak tau sampai bile diew akan terus berpeleseran dikelilingi perempuan . . . bile diew nak berubah . ALLAH jew la yang lindungi hubungan aku dan diew . . .

Ahad, 13 Januari 2013

Kuchik & Kila putus tunang

12/01/2013  9:36pm
  kuchik call aku , mase tu aku tengah ajar askar pelat buat home work . . diew call sebab nak share ape yang tengah jadi . kate diew mybe sekarang fmly diew ade kat KL dengan fmly Kila . . . bincang pasal nak putus tunang antare diew & Kila . . . macam-macam diew cerita , aku cuma jadi pendengar setia diew . aku tak boleh nak campur sebab itu hal peribadi antare diew , kila & keluarge dorang . . .

  kuchik minta aku matikan diri . yes ! memng itu pun yang aku buat sekarang . kuchik ade cakap yang kila pernah keluarkan statment "saya tak boleh nak hormat awak" kan tunang diew . . . kalau ade jodoh dowg , jadi suami isteri nanti macam mane seyh ? seorang isteri tak boleh nak hormat si suami ? ? ? hermmm . . . papa kata memang dari dulu lagi diew nak putus dengan Kila , tapi keluarge halang . . . dorang suh kuchik sabar . even kila kantoi ade boy lain pun still kena sabar n teruskan pertunangan dowg . . . aku tak tau sejauh mane kebenaran cerita tu .

  ape pun yang jadi , aku harap sangat perpisahan dorg bukan sebab aku , dari mula aku dengan kuchik , memang kuchik selalu cakap yang diew tak akan kawin dengan kila sebab dah tawa hati , banyak kali kantoi kila ade jantan lain . . . sebab tu diew cari someone yang boleh ganti tempat kila dan orang tu adalah aku . . . hurmmm . . .betul atau pun tak cerita diew hanya allah jew yang tau . . . aku pernah rasa , naluri aku kuat mengata kan di sebalik masalah nie semua salah nya datang dari kuchik sendiri . . . entah lah . . .

Isnin, 7 Januari 2013

Suara Hati

 Aku pernah cakap sebelum nie , aku nak lupekan diew . . tapi hakikatnye aku sentiase ingat diew . . . Aku pernah cakap sebelum nie , aku benci diew . . tapi hakikatnye aku terlalu Cintakan diew . . . Aku pernah cakpa sebelum nie , aku nak pergi jauh dari hidup diew . . tapi hakikatnye aku nak sentiase ade dengan diew . . . perkara yang paling indah dalam hidup aku , lepas aku dengan diew , bila berada dalam dakapan diew . . setiap mase dan setiap saat hanye diew yang ade dalam akal fikiran aku . . . kenape diew tinggalkan kesan yang sangat dalam pada kamus hidup aku ?

  siapa aku dalam hidup diew ? hermmmm . . . sampai sekarang aku masih tertanye-tanye , siape yang duduk dalam hati suami aku . . . aku begi hati aku , semua untuk diew , sampai tak ada ruang kosong untuk lelaki lain , tapi diew ? ? ? hanya ALLAH jew yang tau . . . penatnye berperang denga perasaan sendiri . . . kadang-kadang aku rasa sia-sia mencintai orang yang tak pernah hargai aku . . .

Rabu, 2 Januari 2013

(Aku Terima NikahNya)

Assalamualaikum...

hermmm... setelah hampir 2 tahun bercinta, pada 28hb 12 2012 dengan sekali lafas "aku terima nikahnya Noratika Binti Abu Kasim
dengan mas kahwin RM77.00 tunai" kini aku sah menjadi isteri kepada Ungku Chik Zafirulazman...

saat tu hanya ALLAH jew yang tahu bertapa bersyukurnya aku bergelar isteri kepada si buah hati... walau pun dalam keadaan sederhana, aku tetap rasa bahagia... hehe... mase kadi baca doa, dia tersenyum kecil... apa yang dia fikir masa tu yew??? hanya dia dan ALLAH saje yang tahu...

percintaan kami yg bnyk sgt tentangan... dia tunang org... aku pn tunang org... tp hati dh syg... aku tinggalkan tunang aku sbb dia... dia lelaki yg baik, penyayang, penyabar n x lupe gak... dia encem tau... hermmmm... mmg betol JODOH itu rahsia ALLAH... aku pernah berpisah dgn diew... 3hb 1 2012 kami break... tp sbulam jew... haha... then sambung balik... aku xtau knpe aku terlalu sayangkan dia... ape pn yg dia buat kt aku, aku tetap bertahan... even aku kne maki dgn mber2 psl dia pn aku tetap sabar... aku tau mber2 aku sayangkan aku n xnk aku terus menangis sebab dia... tapi entah la... kasih sayang aku pada dia tak ada galang gantinya...

semoga ALLAH melindungi rumah tangga aku dan dia... amin......