cIntA zAffiEka

sekuat mana kita setia , sehebat mana kita merancang , selama mana kita menunggu , sekeras mana kita bersabar , sejujur mana kita meneruma dirinya , jika takdir ALLAH menentukan yang kita bukan dengan dirnya , kita tidak akan dapat bersama dengannya , jika memang telah ditakdirkan dia jodoh kita , kita tetap akan bersama dengannya . itu kerana tulang rusuk dan pemiliknya tidak akan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat mengikut ilmuNya , InsyaAllah . tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah tertulis dan dirancang oleh yang maha Esa . . .












Ahad, 13 Januari 2013

Kuchik & Kila putus tunang

12/01/2013  9:36pm
  kuchik call aku , mase tu aku tengah ajar askar pelat buat home work . . diew call sebab nak share ape yang tengah jadi . kate diew mybe sekarang fmly diew ade kat KL dengan fmly Kila . . . bincang pasal nak putus tunang antare diew & Kila . . . macam-macam diew cerita , aku cuma jadi pendengar setia diew . aku tak boleh nak campur sebab itu hal peribadi antare diew , kila & keluarge dorang . . .

  kuchik minta aku matikan diri . yes ! memng itu pun yang aku buat sekarang . kuchik ade cakap yang kila pernah keluarkan statment "saya tak boleh nak hormat awak" kan tunang diew . . . kalau ade jodoh dowg , jadi suami isteri nanti macam mane seyh ? seorang isteri tak boleh nak hormat si suami ? ? ? hermmm . . . papa kata memang dari dulu lagi diew nak putus dengan Kila , tapi keluarge halang . . . dorang suh kuchik sabar . even kila kantoi ade boy lain pun still kena sabar n teruskan pertunangan dowg . . . aku tak tau sejauh mane kebenaran cerita tu .

  ape pun yang jadi , aku harap sangat perpisahan dorg bukan sebab aku , dari mula aku dengan kuchik , memang kuchik selalu cakap yang diew tak akan kawin dengan kila sebab dah tawa hati , banyak kali kantoi kila ade jantan lain . . . sebab tu diew cari someone yang boleh ganti tempat kila dan orang tu adalah aku . . . hurmmm . . .betul atau pun tak cerita diew hanya allah jew yang tau . . . aku pernah rasa , naluri aku kuat mengata kan di sebalik masalah nie semua salah nya datang dari kuchik sendiri . . . entah lah . . .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan