cIntA zAffiEka

sekuat mana kita setia , sehebat mana kita merancang , selama mana kita menunggu , sekeras mana kita bersabar , sejujur mana kita meneruma dirinya , jika takdir ALLAH menentukan yang kita bukan dengan dirnya , kita tidak akan dapat bersama dengannya , jika memang telah ditakdirkan dia jodoh kita , kita tetap akan bersama dengannya . itu kerana tulang rusuk dan pemiliknya tidak akan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat mengikut ilmuNya , InsyaAllah . tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah tertulis dan dirancang oleh yang maha Esa . . .












Rabu, 20 Februari 2013

2 Years Anniversary & 25 Years Birthday

hermmm . . kami still mcm nie , sorang utara , sorang selatan . . . perang dingin yang tak ada kesudahan . . . bercinta jarak jauh , dah jadi suami isteri yang sah pun still jarak jauh . . . dua tahun dah aku dengan dia . . . date pertama , 19 hb 2 2011 dia amik aku pukul 18:00 . . . keluar dating sampai ke malam , tepat pukul 12:00 celebrate birthday dia pulak . bahagia jew masa tu . . . last year even lambat pun , 22 hb 2 2012 baru celebrate , kat M SUITE HOTEL lagi , pun bahagia jugak . . . but this year , mcam tak ada apa2 . . . dia pun tak call aku sedangkan dia tau aku tak ada kredit . sedih lah jugak , aku nk sangat ade dengan dia sebenarNya . tapi keadaan tak mengizinkan . . . aku pun tak tau kenapa hubungan kami jadi macam ni . . . dari 28 hb 1 , kitorang perang dinggin macam ni . . . ALLAH jew tahu perasaan aku , aku rindu sangat kat suami aku tu . 

19 hb 2 2013 aku masuk wad saringan sebab ada komplikasi pada kandungan . . . macam-macam Dr. buat kat aku , dia kata 9 minggu lagi nak bersalin dah . . mungkin lagi awal dari yang di jangka . . . sebelum pegi hospital dapat la aku dengar suara dia kejap . tapi kejap jew . . . hati aku macam nak tanggal . . . apa kan daya . . . hati manusia susah nak di duga kan . . . serius aku rindu dia sangat . . . aku tak tau apa yang ada dalam akal dia , orang lain cakap senang lah "tinggalkan jew jantan tu" hati aku dorang tau ? tak di nafi kan memang sakit bila jadi macam ni . . . tapi aku tak nak anak ni nanti keluar tak ada bapak . . . aku nak bapak dia sendiri yang azan kan dia . . . hope sangat semua ni akan berakhir . . . 




to my lovely husband :-
papa , u know what , mama rindu papa sangat3 . . . mama tak tau apa yang tengah jadi sekarang , kat mana silap nye . . . mama nak ade dengan papa , tapi tak boleh . . . ape pun papa kena tau yang mama sayang papa sangat3 . . . mama tak tau ape lg yg akn dtg lps nie . mama dh tak sanggup nk dengar orang cakap pasal papa . hope papa cepat settle kan masalh kite sebelum anak kite lahir . mama love u so much ='( 
tahun ni umur papa dah 25 , dah ada anak pun . . . semoga dengan meningkatNYA usia akan membuat papa jadi lebih matang . . . mama xde ape nak bagi coz kite jauh , jauh sangat2 . mama sorry sebab x call papa . mama xde kedit . . . mama try call num org len papa x angkat . . . hurmmmm . . . ape pn . SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG . . . 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan